Thorups kontor er baseret på troen på mennesker som noget dyrebart i sig selv. Vi har imidlertid bl.a. brug for at udveksle viden, holdninger, forståelse, kultur og følelser. Ledelse er at skabe resultater sammen med andre. Det forudsætter tillid, refleksion og læring gennem dialog. God ledelse skaber trivsel, vækst og frisættelse af potentiale.

Morgendagens leder skal kunne kombinere og have proportionssans. Det handler ikke kun om effektivisering eller merforbrug. Det handler om økonomisk og faglig bæredygtighed samt prioriteringer. Det handler ikke om styring i stedet for ledelse. Det handler om ledelse, hvor styring har den rigtige plads. Det handler ikke om centralisering som alternativ til decentrale løsninger. Det handler om den rigtige balance mellem de to. Det handler ikke om individ som fællesskabets modsætning. Det handler om rummelige fællesskaber.

Overskud og medmenneskelighed, endda troen på os selv, kan imidlertid komme under pres. Det skal vi håndtere – i fællesskaber. Vi skal væk fra en tradition, hvor det at stå alene udtrykker styrke. En klog leder søger sparring. Evnen til at bede om hjælp er én af vores vigtigste kompetencer.